Sastojci koji će vam biti potrebni:
500 grama mlečne čokolade
350 grama mekanih karamel bombona
400 grama pti ber keksa ili drugog po izboru
60 ml mleka
četiri kašike putera
Priprema:
Čokoladu istopite na pari, pa sipajte u pleh koji ste obložili plastičnom folijom. Ubacite u frižider da se čokolada stegne. Keks sameljite i dodajte mu istopljeni puter pa mešajte dok ne dobijete smesu poput vlažnog peska.
Karamele ubacite u šerpicu, dodajte mleko i topite na srednjoj temperaturi dok ne dobijete glatku masu. Izvadite pleh sa čokoladom pa pospite samlevenim keksom i dobro pritisnite i utabajte. Prelijte karamelom i vratite sve u frižider da se stegne. Izvadite iz pleha na ravnu površinu i isecite nožem na štangle. Svaku prelijte istopljenom čokoladom i ponovo ubacite u frižider da se stegne. Izvor:superzena.net
Komentari
Komentari