Potrebno je:
1Kg mekog brašna
500mil mlakog mleka
50gr kvasca
1 kašikica soli
3 žumaceta
2 kašike šećera
1 korica limuna rendanog
1 šoljica ulja za testo
ulje za prženje
Priprema:
kvasac razmutiti sa 6 kašika mleka i 2 kašike šećera, ostaviti da uskisne.
u plastičnu posudu sipati 1kg brašna, 3 žumaceta, 1 šolljicu ulja, kašikicu soli, rendanu koricu limuna i preostalo mleko, kad kvasac uskisne dodati smesi i umuesiti glatko testo, ostaviti da nadodje oko 40 minuta, potom ga ponovo izraditi varjačom i ostaviti da nadodje još jednom.
Na kuhinjskom stolu razviti jufku debljine oko 1cm. Šasom vaditi krofne i ostaviti da odstoje još 10 minuta.
u šerpu ili dublji tiganj sipati ulje i na vrelom ulju pržiti krofnice. Vaditi ih na tacnu na koju smo stavili pek papir da bi upile višak masnoće. Krofne posuti šećerom u prahu zamirisan sa vanilinim šećerom.
Recept poslala:
Jasmina Agić
Borča
Komentari
Komentari