200 - 300 g pilećeg belog mesa
1 velika crvena paprika
1 mala ljuta zelena paprika
1 glavica crnog luka
2 decilitra soka od paradajza
1 paradajz
200 g kukuruza
so, biber i aleva paprika
Testo za tortilje za 5 osoba:
260 g brašna
1/2 kesice praška za pecivo
1 kašičica soli
20 g maslaca
2 dl toplog mleka
Sitno iseckajte pola glavice luka, prodinstajte pa dodajte na trakice narezanu piletinu. Kada se izdinsta stavite sa strane.
U dugu posudu prodinstajte ostatak luka koju smo narezali na polukrugove pa dodajte paprike narezane na trakice dinstajte dok paprika ne omekša pa dodajte sitno seckan paradajz i kukuruz, zatim sve začinite i zalijte sa sosom od paradajza, prokuvajte još kratko i na kraju umešajte onu izdinstanu piletinu.
Tortilje možete da kupite gotove, a možete i napraviti svoje od brašna, soli, praška za pecivo, maslaca i mleka zamesite testo.
Ostavite 20 minuta da odstoji zatim podelite na 5 malih kuglica, razvaljajte ih tanko i pecite u tavi bez masnoće.
Punite tortilje toplim nadevom, prilog može biti salata, mileram, kad se tortilje napune dodajte malo narendanog sira. Složite ih u podmašćenu tepsiju, zapecite ih 10 minuta na 200 stepeni.
Izvor: Stil magazin

Komentari
Komentari