4 đevreka sa susamom, 2 pileća bela mesa, 250 g feta sira, šaka rukole, ili nekoliko listova zelene salate, glavica luka, 3 kašike maslinovog ulja, so i biber
Luk usitnite i pržite na vrelom ulju da dobije braonkastu boju. Posolite, pobiberite i skinite sa ringle. Pileće meso posolite, pobiberite i pecite na vrelom maslinovom ulju po pet minuta sa svake strane. Pečeno meso uvijte u aluminijumsku foliju i ostavite da stoji 10 minuta. Đevreke horizontalno prepolovite, kratko ih pecite na vrelom gril-tiganju bez masnoće, pa na svaku drugu polutku rasporedite po malo prženog luka. Odozgo položite po malo rukole ili list, dva zelene salate. Preko salate rasporedite komade mesa, sve pospite izmrvljenim sirom i ređajte u pleh prekriven papirom za pečenje. Pecite pet minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Pečene đevreke poklopite preostalim polutkama i odmah služite.
Izvor: Novovsti

Komentari
Komentari