Potrebno je
za koru:
4 jaja
12 kašika šećera
12 kašika brašno
2dl ulja
2dl mleka
1 prašak za pecivo
za fil:
300gr šećera
12 kašika vode
100gr čokolade
250gr margarina
300gr kokosovog brašna
Jaja, šećer, brašno, ulje, mleko i prašak za pecivo umutiti mikserom i smesu preručiti u pleh obložen kuvarskom hartijom. Koru peći na 200 stepeni 25 minuta. Ispečenu koru izvaditi iz pleha, odstraniti hartiju i iseći koru na kockice. Pripremamo fil u koji ce mo potapati kockice. U manju šerpu na šporetu staviti 300gr šećera i vodu a kad se šećer istopi dodamo čokoladu za kuvanje i margarim. Smesu sjedinit varjačoma a zatim svaku kockicu utapati najpre u dobijeni fil a zatim uvaljati u kokosovo brašno.
Recept poslala:
Lidija Mladenović
Bela Palanka

Komentari
Komentari