Za 6 osoba: 600 g mešanog mlevenog mesa, dve, kriške hleba, 100 ml mleka, pet, šest kašika ulja, 6 kuvanih jaja, 2 jajeta, kašičica skrobnog brašna, dva tri čena belog luka, veza peršuna, so i biber.
Mleveno meso pomešajte sa hlebom, potopljenim u mleko i dobro oceđenim. Dodajte izgnječeni beli luk, dva jajeta, skrobno brašno, seckani peršun, so i biber i sve sjedinite. Dobijenu masu podelite na 12 delova, formirajte kuglice, malo ih spljoštite između dlanova i u sredini svake napravite malo udubljenje, pa ih ređajte u pleh, obložen papirom za pečenje, poprskajte uljem i pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. nekoliko minuta pre karaja pečenja poprskajte ih sa malo vode. U sredinu svake pečene ćuftice položite po jedno očišćeno kuvano jaje, ukrasite listićima peršuna i služite sa mešanom salatom.
Izvor: Novovsti

Komentari
Komentari