500 g čičoke
20 g maslaca
1 kašika maslinovog ulja
500 g zamrznute mešavine povrća za čorbe
150 g praziluka
120 g suvog vrata
1 l pileće supe
si i biber
100 ml mleka
svež peršun
Na zagrejanoj mešavini maslaca i ulja propržiti sitno naseckani suvi vrat. Praziluk sitno naseckati. Proprženi suvi vrat izvaditi iz tiganja i ostaviti na toplom mestu.
Na istoj masnoći propržiti praziluk, a kada omekša sipati pripremljenu supu i na veće kockice isečenu čičoku. Posoliti i kada provri poklopiti, pa na umerenoj vatri kuvati 10-tak minuta, dok čičoka ne omekša.
Dodati zatim mix povrća i mleko, pa kuvati još nekih 20 minuta, dok povrće ne omekša. Pred kraj još malo začiniti po ukusu i dodati proprženi suvi vrat. Poslužiti uz hleb i posuti svežim peršunom.
Izvor: Stil magazin

Komentari
Komentari