Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Čorbica od čičoke i mešanog povrća

Čorbica od čičoke i mešanog povrća

Čorbica od čičoke i mešanog povrća

Čorbica od čičoke i mešanog povrća500 g čičoke
20 g maslaca
1 kašika maslinovog ulja
500 g zamrznute mešavine povrća za čorbe
150 g praziluka
120 g suvog vrata
1 l pileće supe
si i biber
100 ml mleka
svež peršun

Na zagrejanoj mešavini maslaca i ulja propržiti sitno naseckani suvi vrat. Praziluk sitno naseckati. Proprženi suvi vrat izvaditi iz tiganja i ostaviti na toplom mestu.
Na istoj masnoći propržiti praziluk, a kada omekša sipati pripremljenu supu i na veće kockice isečenu čičoku. Posoliti i kada provri poklopiti, pa na umerenoj vatri kuvati 10-tak minuta, dok čičoka ne omekša.
Dodati zatim mix povrća i mleko, pa kuvati još nekih 20 minuta, dok povrće ne omekša. Pred kraj još malo začiniti po ukusu i dodati proprženi suvi vrat. Poslužiti uz hleb i posuti svežim peršunom.

Izvor: Stil magazin

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.