175 g omekšalog putera
175 g šećera
3 jajeta
140 g brašna
1,5 kašičica praška za pecivo
85 g mlevenog badema
100 ml mleka
4 kašike kakao praha
50 g iseckane čokolade
malo bele i crne čokolade za dekoraciju
Rernu zagrejte na 160 stepeni. Pleh za pečenje vekni obložite papirom za pečenje.
Umutite šećer i puter, pa dodajte jaja, brašno, mlevene bademe, prašak za pecivo, mleko i kakao. Kada dobijete homogenu masu, dodajte komadiće čokolade pa sve promešajte.
Sipajte smesu u pleh i pecite oko 50 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen.
Kada se kolač ispeče, ostavite ga da se ohladi u plehu, pa zatim izručite na tacnu.
U mikrotalasnoj rerni ili na blagoj vatri otopite čokoladu za dekoraciju i prelijte preko kolača.
Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari