170 g margarina
380 g šećera
2 jajeta
3 ispasirane banane
kašičica ekstrakta vanile
250 g brašna
3/4 šolje kakaoa
1 1/2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
3/4 kašičice soli
3/4 šolje kiselog mleka
kesica šlag krema od čokolade
šlag za ukrašavanje (po želji)
Rernu uključite na 180 stepeni.
Margarin promešajte sa šećerom i jajima, a zatim dodajte banane i vanilu.
Ostatak suvih sastojaka pomešajte sa brašnom.
Trećinu smese sa brašnom dodajte smesi sa margarinom, zatim dodajte polovinu kiselog mleka, pa trećinu brašna, preostalo kiselo mleko i na kraju preostalu mešavinu sa brašnom.
Dobro promešanu smesu rasporedite u dva pleha i pecite oko 40 minuta svaku koru.
Umutite šlag krem od čokolade pa time filujte ohlađenu koru, preklopite drugom korom.
Tortu ukrasite po želji.
Izvor: Stvar Ukusa

Komentari
Komentari