Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

ČOKO-MOKO TORTA SA MALINAMA

ČOKO-MOKO TORTA SA MALINAMA

Potrebno je:

za kore
12 jajaj, 12 kašika šećersa, 15 kašika mlevenih oraha, 9 kašika brašna, 1,5 praška za pecivo, 3dl čokoladnog mleka
za fil I
300gr mlevenog keksa, 3dl čokoladnog mleka, 1 margarin, 250gr šećera u prehu, sveže maline (mogu i smrznute ali oceđene)
za fil II
400gr šlaga sa ukusom pavlake, 4dl čokoladnog mleka,
Za dekoraciju koristiti čokoladu.

Priprema:
kore
Umutitit 4 jajetra pa dodati 4 kašike šećera, 5 kašika mlevenih oraha i 3 kašike brašna pomešanog sa pola kesice praška za pecivo. Koru peći na 180 stepeni dok ne porumeni. Od preostalog materijala ispeći još 2 kore, pa svaku natopiti čokoladnim mlekom.
fil I
Umutiti 300gr mlevenog keksa sa čokoladnim mlekom. Posebno umutiti omekšao margarin sa 250gr prah šećera, pa sjediniti sa masom od mlevenog keksa.
fil II
Dobro umutiti šlag sa čokoladnim mlekom

Na koru naneti fil sa kekesom, maline, šlag, preko staviti koru pa ponoviti postupak dok se ne potroši ssav materijal.
Ostatkom šlaga premazati tortu, dekorisati malinama i čokoladom.

Ovu tortu možete praviti i sa jagodama.

Recept poslala:
Nada Radanović
12000 Požarevac

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.