10 okruglih oblandi ili 6 četvrtastih
Fil
5 pomorandži ili 1/4 l sveže ceđenog soka od pomorandže
rendana kora 1 pomorandže
100 g šećera u prahu
200 g maslaca
20 g želatina
kašicica šećera
Glazura
100 g čokolade
2-3 kašike ulja
i još
nekoliko kriški pomorandže
Pomorandže prepolovite i iscedite sok. Sok, koru pomorandže i šećer kuvajte. Neposredno pre nego što zakipi, ubacite želatin. Neprestano mešajte dok se ne zgusne. Čim stigne do tačke ključanja, sklonite s vatre i ostavite da se hladi. Povremeno promešajte dok se hladi, kako se ne bi stvorila korica.
Penasto umutite maslac i šećer u prahu, pa umešajte, neprestano mešajući, kuvani fil. Mešajte sve dok se smesa ne ujednači.
Oblande obilno filujte i slažite jednu na drugu. Na kraju tortu prelijte glazurom od čokolade i dekorišite po želji.
Izvor: Stvar Ukusa

Komentari
Komentari