Sastojci koji će vam biti potrebni:
mleveni keks (300g), cedevita, piškote (1 pakovanje), ananas (ili bilo koje voće po želji) i šlag (1 kesica)
Količina u ovom receptu je za jednu manju tortu, a ako želite veću tortu samo povećajte količinu mlevenog keksa i piškota.
Priprema:
U jednu činiju stavite 300g mlevenog keksa, a zatim napravite 2 čaše cedevite. Pomešajte i mešajte dok ne dobijete malo gušću smesu. Možete dodati i malo margarina ili aromu ruma u smesu. Na veći tanjir izručite smesu i napravite željeni oblik, npr. u obliku srca.
Na red dolaze piškote... Umačite ih u preostali sok od cedevite i cepkajte ih na sitnije komadiće. Poređajte ih po obodu torte, a po sredini ređajte voće koje ste izabrali. Umesto voća, možete staviti i čokoladne bananice, čoko smoki i ostale slične slatkiše.
Umutite šlag i polako ga stavite na tortu. Na kraju je ukrasite po želji i voila, dobili ste ultra laganu i ukusnu tortu. Stavite je samo u frižider da se malo ohladi i očvrsne. Izvor: zenskimagazin.rs
Komentari
Komentari