Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Ćabata s maslinama

Ćabata s maslinama

Ćabata s maslinama

Ćabata s maslinama500 g pšeničnog brašna
250 ml mleka
1 kesica suvog kvasca
1 kašika šećera
1 kašičica ruzmarina
30 ml maslinovog ulja
1 kašičica soli
po ukusu bibera
100 g sitno seckanog badema
150 g seckanih maslina (crnih i zelenih)

U posudu stavite brašno, suvi kvasac, šećer, ruzmarin, biber, so i 20 ml maslinovog ulja i uz dolivanje mlakog mleka umesite glatko i elastično testo. Od testa napravite loptu, premažite maslinovim uljem, prekrijte folijom i ostavite na toplom mestu oko pola sata. Udvostručeno testo premesite, dodajte sitno iseckane bademe i masline, ponovo umesite, formirajte veknu, stavite u kalup i ostavite još pola sata. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Stavite hleb da se peče oko 40 minuta.

Izvor: Stil magazin

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.