500 g pšeničnog brašna
250 ml mleka
1 kesica suvog kvasca
1 kašika šećera
1 kašičica ruzmarina
30 ml maslinovog ulja
1 kašičica soli
po ukusu bibera
100 g sitno seckanog badema
150 g seckanih maslina (crnih i zelenih)
U posudu stavite brašno, suvi kvasac, šećer, ruzmarin, biber, so i 20 ml maslinovog ulja i uz dolivanje mlakog mleka umesite glatko i elastično testo. Od testa napravite loptu, premažite maslinovim uljem, prekrijte folijom i ostavite na toplom mestu oko pola sata. Udvostručeno testo premesite, dodajte sitno iseckane bademe i masline, ponovo umesite, formirajte veknu, stavite u kalup i ostavite još pola sata. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Stavite hleb da se peče oko 40 minuta.
Izvor: Stil magazin

Komentari
Komentari