Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.
BURGIJE

BURGIJE

Sastojci:
1,5 jogurtska čaša ulja
1 čaša tople vode
1/2 svežeg kvasca
2 kašike soli
100gr susma
brašno po potrebi
2 kašike aleve paprike
2 jaja

Priprema:
Pola kvasca razmutiti sa malo tople vode. Zatim u razmućeni kvasac dodati
zejtin, so i brašno. Sve sastojke umesiti rukom i od dobijenog testa kidati
loptice veličine pesnice. Loptice razvući oklagojom da se dobije oblik
kocke. U posebnu posudu umutiti 2 jaja sa 2 kašike aleve paprike.
Razmućenim jajima premazati prethodno razvučeno testo i posipati ga
susamom. Tako razvučeno i premazano testo iseći na tanke kajiševe. Svaki
kajiš presaviti tako da premazana strana bude spolja. Presavijene štapiće
uvrteti i staviti u prethodno podmazan pleh. Štapiće peći u zagrejanoj
rerni na 200stepeni dvadesetak minuta.




Recept poslala:
Lidija Mladenović
Bela Palanka

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.