1/2 kg debljih kora, 300 g sira, 250 ml vode, 125 ml ulja
U dublji sud pomešajte vodu i ulje i posolite po potrebi. Okruglu tepsiju podmažite uljem i stavite dve kore čiji krajevi treba da prelaze ivice tepsije, pa ih poprskajte mešavinom ulja i vode. Ostatak kora podelite na grupice od po tri kore. Uzmite tri kore i staviti ih u tepsiju jednu preko druge gužvajući ih, pa treću poprskajte i pospite izmrvljenim sirom. Ponovite ovo i sa ostalim korama osim poslednje tri. Prvu od te tri stavite nagužvanu u tepsiju i poprskajte. Stavite i pretposlednju koru, poprskajte je i stavite ostatak sira, a poslednju koru poprskajte mešavinom vode i ulja. One krajeve koji vise sa strane sada prebacite preko poslednje kore zatvarajući burek i poprskajte. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok fino ne porumeni.
Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari