Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Brzi recept za galete

Brzi recept za galete

Brzi recept za galete

Brzi recept za galeteOdvojite 4 belanca od žumanaca, pa ih ulupajte u čvrst sneg. Kremasto umutite žumanca sa 75 g šećera. Umešajte kesicu vanilin-šećera, prstohvat soli, 250 ml mleka, 200 g brašna i pola kašičice praška za pecivo. Polako umešajte u masu sneg od belanaca. U kalup za pečenje galeta sipajte po dve kašike testa i pecite.

Testo za galete možete da oplemenite rendanom korom limuna, rumom, mlevenim lešnikom ili kakao-prahom... Mekane i finog voćnog ukusa galete će biti ako u testo dodate sok limuna i izgnječenu bananu.

„Belgijske galete” prave se od kiselog testa sa kvascem koje mora da odstoji oko 30 minuta i nadođe pre nego što počnete da ih pečete. Dosta maslaca daje fin ukus „briselskim galetama”. Ovo testo možete spremiti unapred i držati u frižideru dva-tri dana, a galete peći po potrebi.

Kalup za pečenje galeta daje bakinom kolaču oblik. Debele belgijske i briselske galete peku se u četvorougaonom kalupu. Omiljeni su aparati sa srcolikim modlama. Međutim, galete mogu da se prave i na običnom tosteru.

Testo zamesite od jaja, šećera, brašna, soli i mleka, i po ukusu oplemenite rendanom korom limuna.
Kalup za pečenje galeta podmažite svakog puta pre nego što sipate testo u njega, pa se galete neće lepiti za dno.
Nemojte da sipate previše testa u kalup, jer će u suprotnom curiti na sve strane - dovoljne su jedna do dve kašike po kalupu.


Izvor: Lisa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.