Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Brodići od tikvica

Brodići od tikvica

Brodići od tikvica

Brodići od tikvica6 malih tikvica (od po 125 g)
180 g šampinjona
200 g praziluka
150 g celera
200 g šargarepe
200 g praške šunke
3 kašike maslaca
so, biber
6 grančica peršuna
3 kašike maslinovog ulja

Tikvice preseći uzduž na polovine i izdubiti. Šampinjone obrisati vlažnom krpicom. Očistiti praziluk, celer, šargarepu. Iseckati pripremljeno povrće i šunku na kockice.
Zagrejati maslac u teflonu, pa propržiti povrće. Dodati šunku i kratko propržiti s povrćem. Posoliti i pobiberiti. Povrće dinstati dok ne omekša.
Zagrejati rernu na 180 stepeni. Peršun iseckati i umešati u povrće.
Napuniti tikvice masom od povrća i poređati ih u nauljeni pleh. Preliti maslinovim uljem i peći oko 30 minuta. Po želji ukrasiti peršunom, kečapom ili posuti kačkavaljem pri serviranju.


Izvor: Stvar Ukusa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.