Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

BONŽITA

BONŽITA

Potrebno je:
50gr suvih brusnica, 40gr kornfleksa, 3 kašike meda, 40gr raženih pahuljica, 40gr ovsenih pahuljica, 30gr žutog šećera, pola kašike susama, pola kašike semenki lana, 40gr margarina, kašičica cimeta

Brusnice iseckati, dodati sve vrste pahuljica, susam, lan i izmešati. U šerpu staviti šećer, med i margarin, ototpiti na laganoj vatri pa pojačati vatru da provri, kuvati 2-3 minuta. Vrelim sirupom preliti pahuljice, semenke i brusnicu. Mešati varjačom sve dok se ne sjedini. Pleh manji obložiti papirom, malo podmazati, sipati masu, izravnati je i peći 20 minuta na 180 stepeni.

Recept poslala:
Nadica Nedeljković
Obrenovac

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.