Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

BAKLAVA SA JOGURTOM

BAKLAVA SA JOGURTOM

BAKLAVA SA JOGURTOM

Sastojci:

500gr tankih kora za baklavu
1 jogurt ili kiselo mleko
2 čaše od jogurta mlevenih oraha
1 čaša od jogurta šećera
1 čaša griza
3 komada jaja
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilnog šećera
1 limun
1 čaša ulja

Sirup:
2 ½ čaše od jogurta jogurt
3 čaše šećera
sok od pola limuna

Priprema:
Umutiti jaja mikserom, te dodati jogurt, ulje, griz , šećer i ostale navedene sastojke. Dodati rendanu koru od limuna. Dublju tepsiju premazati uljem i ređati dve do tri kore jednu preko druge i svaku prskati uljem.Sledeću koru premazati pripremljenim filom. Postupak ponavljati sve dok ne potrošite sav materijal. Zadnje dve kore ne filovati. Pre pečenja baklavu iseći na krupnije parčiće. Peći u zagrejanoj rerni na 250C , smanjiti temperaturu na 200C i peći oko 20min. dok neporumeni. Vruću baklavu preliti pripremljenim i ohlađenim sirupom. Sirup ste pripremili na sledeći način: pomešati dve i po čaše vode sa 3 čaše šećera. Kad sirup zavri ostaviti ga još 5 min. da vrije. Dodati sok od pola limuna i preliti baklavu. Može sirup da bude hladan a baklava vruća. Sve mere za pripremu ove baklave se mere čašom od jogurta.


Recept poslao:
Rusoljub Stanković
Niš

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.