Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

BAKINA ŠTRUDLA SA MAKOM

BAKINA ŠTRUDLA SA MAKOM

BAKINA ŠTRUDLA SA MAKOM

Potrebno je za testo:

1kg mekog brašna
4 kašikice šećera
2 žumanca
50gr margarina
50gr kvasca
500mil mlakog mleka
1 vanilin šećer
1 rendana korica od limuna

Fil od maka:

500gr mlevenog maka
5 kašika šećera
1/2 šolice ulja
1 šoljica mleka

Premaz kore
1jaje


Priprema testa:
Kvasac staviti u 100mil mlakog mleka pomešanog sa 1 kašikom šećera i 1 kašikom brašna dobro razmutiti da nema grudvica.Ostaviti da nadodje oko 10 minuta.U plastičnu posudu dodatii brašno, žumanca, rastopljen margarin i 3 kašikice šećerai rendanu koru limuna, pa nadošlim kvascem umesiti glatko testo testo je gotovo kad se odvaja od varjače.Ostaviti da nadodje oko 45 minuta.

U međuvremenu napraviti fil od maka:
mak skuvati sa mlekom, šećerom, vanilin šećerom i jednom šoljicom ulja.
Kad je testo naraslo razvučemo dve jufke na radnoj kuhinskoj površini premažemo ih sa filom od maka pa ih uvijemo, kao za rolat stavimo u podmazan pleh, odozgo jufke premažemo jednim umućenim jajetom ostavimo 10 minuta da odstoji pa stavimo da se peče u zagrejanu pećnicu. Peći ih na 170C 45minuta. Seći hladnu štrudlu.


Recept poslala:
Jasmina Agić
Borča

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.