Za 4 osobe: 500 g mešanog mlevenog mesa, celera, glavica luka, tri, četiri kašike ulja, dve kašike paradajz pirea, 200 g paradajza iz konzerve sa sokom, crvena paprika, 150 g kačkavalja, 3 jajeta, 400 g pavlake za kuvanje, 50 g putera, kašičica brašna, veza peršuna, so i biber
Na vrelom ulju ispržite seckani luk, dodajte mleveno meso, promešajte i pržite tri, četiri minuta. Dodajte papriku isečenu na tračice, paradjz iz konzerve, isečen na kockice i njihov sok iz konzerve i kuvajte 20 minuta na umerenoj temperaturi. Pred kraj posolite, pobiberite, promešajte i skinite s aringle. celer oljuštite, isecite na kolutove iste debljine i kratko kuvajte u ključaloj, slanoj vodi da celer malo omekša. Obarene kolutove celera ocedite i ohladite. Dinstano mleveno meso pomešajte sa pola količine pavlake za kuvanje, dodajte dva umućena jajeta, brašno i seckani peršun. Ohlađeni celer ređajte u podmazanu vatroastalnu posudu, odozgo rasporedite pripremljenu mešavinu , preko nje rasporedite ostatak kolutova celera i sve prelijte mešavinom preostale pavlake i jajeta. Pospite struganim kačkavalj i pecite 35 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Pred služenje ukrasite listićima peršuna.
Izvor: Novovsti

Komentari
Komentari