Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Ambasador torta

Ambasador torta

Ambasador torta

Za koru: 6 jaja, 6 kašika šećera, 12 kašika mlevenih oraha, 3 kašike brašna, kašika kakaoa
Za sirup: 6 kašika šećera, 1 dl vode, strugana kora od pomorandže, strugana kora od limuna
Za fil: 0,5 l mleka, 6 kašika griza, 250 g margarina, 200 g šećera u prahu, 200 g žele bombona, 200 g seckanih oraha
Za glazuru: 4 štangle čokolade, 4 kašike ulja, 3 kašike šećera

Umutite cela jaja sa šest kašika šećera, pa dodajte mlevene orahe, brašno i kakao. Ispecite koru u podmazanom i brašnom posutom okruglom kalupu, pa je ohladite i prelijte je kuvanim sirupom. Za fil skuvajte griz u mleku, a posebno umutite margarin sa šećerom u prahu i pažljivo umešajte u ohlađeni griz. Dodajte iseckane žele bombone i orahe, pa filujte tortu. Gotovu tortu prelijte glazurom od čokolade.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.