Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 kesica želatina
3-4 pomorandže
Priprema:
Najpre isecite pomorandže na polovine i iscedite ih, a ostatak pulpe pomoću kašike fino odvojite od kore. Trebaće vam 1 ¾ šolje (2dl) soka od pomorandže. Sipjajte malo soka (obično se dodaju četiri kašike tečnosti) u šerpicu i dodajte želatin. Ostavite da odstoji nekoliko minuta kako bi želatin nabubrio, a potom ga blago zgrevajte, vodeći računa da ne prokljuća i dodajte ostatak soka. Kuvajte sok na srednjoj vatri uz konstantno mešanje, nekoliko minuta ili dok se želatin sasvim ne rastvori.
Sklonite šerpicu sa ringle, a kore od pomorandže stavite u pleh za mafine i napunite ih sokom do pola, a zatim odložite u frižider i sipajte ostatatak tečnosti. Ostavite pomorandže u frižideru nekoliko sati, a možete slobodno i preko cele noći. Nakon toga ih poslužite po želji. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari