Sastojci koji će vam biti potrebni za žele od pomorandže:
1 ½ šolje sveže ceđenog soka od pomorandže, ¼ šolje hladne vode, ¼ šolje vruće vode, 1 kašika želatina, 2 pomorandže
Priprema:
Sipajte ledenu vodu u veću teglu, pa potom dodajte želatin. Doboro izmešajte sve dok ne počne polako da se zgrušnjava. Dodajte ¼ vrlo vruće vode i nastavite da mešate. Sada bi smesa trebalo da bude dosta ređa. Potom dodajte sveže ceđeni sok od pomorandže. Sve stavite u šerpu, pa na ringlu i polako zagrevajte na srednjoj temperaturi, vodeći računa da ne proključa. Sklonite sa plotne i sipajte u izdubljeno voće koje ste prethodno isekli na polovine i izvadili voće. Kore od pomorandže sa želeom ostavite u frižider kako bi se fino stegao. Nakon pola sata možete izvaditi žele i iseći po želji ili jednostavno služiti na ovaj način. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari