Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Zdrav način da spremite meso

Zdrav način da spremite meso

Zdrav način da spremite meso

Zdrav način da spremite mesoNajzdraviji način pripreme mesa je kuvanje. Meso koje se obradi na taj način zadržava sva svoja zdrava svojstva, a pritom ostaje sočno i ukusno.
Poželjan način pripreme mesa je i pečenje na električnom roštilju. Komad mesa stavi se na zagrejanu ploču i povremeno se okreće da ne bi pregorelo i zalepilo se za metalne rešetke.

BLANŠIRANJE
Blanširanje mesa dobro je kod sočnijih odrezaka. Na ovaj način meso se kuva ili u maloj količini vode ili u sopstvenom soku, te se tako smanjuje sadržaj vlage u mesu.

POHOVANJE
Pohovano meso inače važi za najkaloričniji i najmanje zdrav način pripreme mesa, ali ne mora tako da bude ako se umesto u ulju, pohovano meso peče u rerni. Potrebno je da se meso stavi na podmazani pleh ili na papir za pečenje u rernu na temperaturu od 180 stepeni Celzijusa. Imaće manje kalorija, a biće i zdravije.

ULJE ZA PRŽENJE
Ulje za prženje mesa treba da bude ono koje na visokim temperaturama ne menja sopstveni ukus, ali ni ukus jela. Takva su ulja od repice, soje i semena bundeve. Meso se prži na temperaturi do 180 stepeni Celzijusa, najbolje u fritezama sa termostatom da se ulje ne bi degradiralo. Ljudi često zanemaruju opasnost od ponovnog prženja u istom ulju. To se ne preporučuje, najviše se sme dva puta pržiti u istom ulju, i to ako se ono procedi od prethodnog prženja.

Izvor: Blic

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.