Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.
Zaziki tikvice

Zaziki tikvice

Zaziki tikvice5 manjih tikvica
7 čenova belog luka
litar jogurta
2 jajeta
brašno
prezle
ulje
so

Tikvice oljuštiti, oprati i iseći uzdužno na tanke režnjeve. Posoliti i ostaviti da tako stoje 20 minuta.Razmutiti jaja, pa svaki režanj tikvica uvaljati u brašno, umočiti u razmućena jaja i onda u prezle. Pržiti u dosta zagrejanog ulja, da porumene sa obe strane. Zatim, poređati jedan red prženih tikvica, posuti iseckanim belim lukom i zaliti jogurtom. Po ukusu posoliti. Postupak ponavljati dok se ne utroše sastojci. Odozgo preliti jogurtom pomešnim sa belim lukom.

Izvor: Stil magazin

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.