Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Zašto je kombinacija stilova korisna za vaš enterijer?

Zašto je kombinacija stilova korisna za vaš enterijer?

Zašto je kombinacija stilova korisna za vaš enterijer?

Zašto je kombinacija stilova korisna za vaš enterijerPuno puta, ljudi se ustručavaju da kombinuju i miksuju stilove, naročito kada su novi u svetu enterijera…
Zabrinuti ste da će vam kombinacija različitih stilova više odmoći nego pomoći, da će od vašeg čistog i brižljivo isplaniranog prostora napraviti nered? Ako vam taj scenario zvuči poznato, ne brinite, niste sami. Srećom, postoji mnogo načina i rešenja da kombinujete više različitih elemenata, a da zadržute kohezivan dizajn.
Mi ćemo vam istaći sve što treba da znate. Pratite ove smernice dok radite na vašem miks dizajnu i obećavamo da će rezultat biti savršen.

ZAŠTO JE KONTRAST ZNAČAJAN U ENTERIJERU?
Zamislite da ste ušli u sobu i videli da je svaka površina pokrivena na potpuno isti način u istim bojama, materijalima i tonovima. Ubrzo ćete uvideti da je ta soba veoma dosadna.

Kontrast je ono što se postiže mešanjem i usklađivanjem, a ono će obezbediti vizuelni interes. Mi smo skloniji ka prostorima koji daju našim očima više elemenata za ispitivanje, naravno u kohezivnoj celini. Tako da imajte ovaj cilj na umu prilikom kupovine nameštaja za vaš enterijer.

Kada je u pitanju kontrast, ne postoji takva stvar za koju se može reći da je preterana. Nakon izvesnog vremena, previše tačaka vizuelnog interesa postaje ogromna za naše oči i treba im deo na kojem će se odmarati. Prostori koji imaju dobro osmišljenu ravnotežu između ova dva ekstrema, stvaraju skladan izgled.

IGRAJTE SE SA ŠARAMA U VAŠEM DOMU
Kada je u pitanju mešanje i podudaranje, obrasci su često prva stvar koja nam pada na pamet. Možete ih koristiti da naglasite boju i vizuelni interes u prostoriji. Osim toga, možete ih primeniti u suštini bilo gde u prostoriji, od zidnih obloga, tepiha do jastuka na sofi.

Ključ za uspešno mešanje različitih obrazaca je da ima nekoliko zajedničkih tema koji će ih vezati zajedno. Razmislite o tome da vaši obrasci budu u istoj boji, ili ako ste hrabri vaši obrasci neka budu u različitim bojama, ali s istom temom kako bi dizajn bio kohezivan.

Uzdržanost je isto ključ. Većina enterijerista će preporučiti uključivanje najviše četiri obrasca u jednom prostoru. Razbijte obrasce sa puno neutralnih boja između.

DODAJTE TEKSTURU U ENTERIJER
Kao što smo već rekli, u svetu enterijera, tekstura se odnosi na doćivljaj materijala. Takođe je važno razmotriti kako materijal izgleda. Dodajući kontrast tim materijalima je od suštinskog značaja za dodavanje vizuelnog interesa.

Tekstura je ključna kada je u pitanju dodavanje vizuelne težine prostoriji. Zapamtite da grube teksture su često teške i udobnije našim očima, nego glatki materijali. Dakle, ako ste u potrazi za oazom dobrodošlice, grube teksture su put kojim treba ići, dok glatke teksture stvaraju uglađen izgled.

UZMITE STIL U OBZIR
Razmislite o tome, da li više volite elegantni moderan izgled ili udobnost?

Ta su pitanja odlična za početak indetifikacije onoga što zaista želite u vašim prostorijama, ali oni ne pričaju celu priču.

U stvarnosti, enterijer je retko kad crn ili beo, često je to kombinacija više stilova, tradicioalnog i modernog, rustičnog ili savremenog.

Pogotovo kada ste novi u svetu enterijera, nije strano da se držite jednog stila ili palete boja koju dobro znate. Međutim, ako volite više eklektičan izgled, nema razloga da ne mešate i ne eksperimentišete.

Mi smo vam dali nekoliko jednostavnih smernica koje će vam pomoći.Izvor: Moj Enterijer

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.