Sastojci koji će vam biti potrebni:
200 g brašna, 150 ml mleka, so, 2 jajeta
Za fil:
3 šargarepe, 350 g šampinjona, 1/2 celera, 2 luka, 4 čena belog luka, 4 kašike masl. ulja, 2 kašike peršuna, so, biber, 300 ml pavlake, 4 jajeta, 150 g rendanog ementalera, 100 g oraha
Za paradajz sos:
luk, čen belog luka, 2 kašike ulja, 750 g seckanog paradajza, so, biber
Priprema:
Mutilicom umutiti brašno sa mlekom, 150 ml vode,solju i jajima. Pustiti da miruje oko 20 minuta.
Šargarepe oguliti, oprati i sitno iseći. Šampinjone obrisati krpom, drške skratiti,pa sve sitno iseći. Celer oguliti, oprati iseći u kriške.Crni i beli luk oljuštiti, sitno iseći, pa izdinstati na malo ulja. Zatim dodati pečurke, celer i šargarepu i zajedno dinstati oko 5 minuta. Na kraju začiniti seckanim peršunom solju i biberom.
Jaja pomešati sa pavlakom, pa posoliti i pobiberiti.
Ostatak ulja zagrejati u tiganju. Od testa ispeći 6-8 palačinki. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Palačinke filovati pripremljenim povrćem. Posuti sirom i orasima, pa palačinke umotati. Ređati ih bez razmaka u podmazanom kalupu (1,5 l sadržine), preko preliti pavlakom sa jajima, pa kalup prekriti alu-folijom i zatvoriti. Kalup staviti u veći sa vrelom vodom i u rerni na pari peći oko 25 minuta.
Za paradajz sos oljuštiti crni i beli luk, sitno iseći, pa propržiti na ulju. Dodati komadiće paradajza, začiniti solju i biberom, te 10 minuta kuvati. Palačinke servirati zajedno sa paradajz sosom Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari