Sastojci koji će vam biti potrebni:
200 g cvetova brokolija, so, 300 ml mleka, 1 ravna kašika senfa, mleveni crni biber, 3 jajeta srednje veličine, 75 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Napunite posudu srednje veličine do polovine vodom i pustite da provri. Malim oštrim nožem narežite 200 g cvetova brokolija na komade od 2,5 cm. Stavite brokoli i malo soli u posudu. Pustite da ponovno prokuva i osvežite tekućom hladnom vodom. Stavite 300 ml mleka i 1 kašiku senfa u posudu srednje veličine i zakuvajte, uz mešanje. Uklonite s vatre, dodate brokoli i so i biber po ukusu. Dobro promešajte.
Odvojite 2 jajeta. Belanca stavite u posudu srednje veličine a žumanca u posebnu posudu. Umutite čvrst šam od belanaca. Pomešajte žumanca s brokolijem, služeći se varjačom. Nežno umešajte belanca kašikom pazeći da ne istisnete vazduh u šamu.
Stavite mešavinu u plitku vatrostalnu posudu od 2 litra. Stavite na lim za pečenje i pospite sa 75 g kačakavalja. Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180°C oko 45 minuta. Proverite nakon 30 minuta — ako je vrh zlatne boje, lagano pokrijte folijom i pustite da se peče do kraja. Poslužite odmah. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari