Sastojci koji će vam biti potrebni:
2 šolje šećera, ½ šolje putera, ¼ kašičice soli, 3 jajeta, 3 šolje brašna, 4 kašičice praška za pecivo, 2 šolje sveže ceđenog soka od pomorandže, ¼ šolje putera, ½ šolje šećera, 2 pune kašičice cimeta
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni, a za to vreme pripremite biskvit. Podmažite ili stavite pek papir na tepsiju veličine 25 x 35 cm. U posebnoj posudi pomešajte suve, a u drugoj vlažne sastojke. Najpre umutite jaja sa šećerom, potom dodajte puter i so. Pomešajte sa mešavinom od brašna i praška za pecivo. Pecite u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Dok se torta peče pripremite preliv i to tako što ćete pomešati šećer, cimet i puter. Kada je torta sasvim pečena, izvadite je iz rerne i preko nje premažite krem od putera. Kao dekoraciju možete dodatno posuti još malo cimeta. Ostavite da se torta ohladi, pa je potom secite. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari