Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Vodič za početnike - Feng Šui boje u enterijeru

Vodič za početnike - Feng Šui boje u enterijeru

Vodič za početnike - Feng Šui boje u enterijeru

Vodič za početnike - Feng Šui boje u enterijeruBoje imaju veoma značajnu ulogu u Feng Šui nauci, jer je svaka boja izraz jednog od pet elemenata Feng Šuija...
Verovatno ste upoznati sa Feng Šuijem i znate da je to i umetnost i nauka, razvijena u starim vremenima u Kini. "Feng" znači vetar i "shui" znači voda.
Feng Šui daje savete za balansiranje energije u nekom prostoru, bio on veliki ili mali, u cilju postizanja dobrog zdravlja, sreće i životne energije, kao i Chi energije. Postoje mnogi aspekti koji dolaze do izražaja u dizajniranju prostora prema Feng Šui principima.
Boja igra veoma značajnu ulogu u enterijeru. U stvari, svaka boja je izraz jednog od pet elemenata Feng Šuija: vatra, zemlja, metal, voda i drvo.
Boja se koristi u određenim oblastima kuće sa ciljem da se dovede pozitivna Chi energija i postigne harmonija. Cilj je da povećate svoju energiju i promovišete zdravlje i blagostanje. Zvuči prilično dobro, zar ne?

Feng Shui element: VATRA
Vatra predstavlja veliku energiju i strast - podržava životnu energiju. Uključivanje uravnoteženih elementa u vašem prostoru doneće aktivnost i podršku energiji u vašem životu i karijeri. Veruje se da je element vatra snažno povezan sa ljubavlju i seksualnom energijom.
Vatrene boje su: crvena, narandžasta, žuta, ljubičasta i ružičasta.
Vatreni elementi preuzimaju glavnu ulogu u bilo kom prostoru. Koristite ih strateški i štedljivo za okrepljujući, izbalansiran efekat.

Feng Shui element: ZEMLJA
Zemlja predstavlja stabilnost i ishranu - kao majka Zemlja. Uključujući elemente zemlje u vašem prostoru, pomoćićete da se unese mir, stabilnost i zaštita u vaš dom. Veruje se da element Zemlja igra važnu ulogu u održavanju nade, zdravlja i unutrašnje ravnoteže, kao i podizanje mentalne aktivnosti.
Zemljane boje su: bež/boja kože, pesak tonovi i svetlo žuta.
Izaberite meke, neutralne boje peska za velike komade nameštaja. Ovo će uspostaviti element Zemlje u vaš prostor bez obzira šta se dešava na drugim mestima u sobi. Element Zemlja u Feng Šuiju stvara umirujuću i opuštenu atmosferu, savršenu za odmor na kraju svakog dana.

Feng Shui element: METAL
Metal predstavlja čistotu i preciznost. Uključivanje energičnih metalnih elemenata u vašem prostoru olakšaćete efikasnost, fokus, i preciznost, zajedno sa jakim osećajem jasnoće. Metalni element takođe pomaže da se eliminiše ili izbegnu smetnje, a istovremeno podržava mirnu, umirujuću Chi energiju.
Metal boje su: metalik siva i bela.

Feng Shui element: VODA
Voda predstavlja lakoću, izobilje i unutrašnji rad. Uključujući element vode u vašem prostoru rezultiraće pozitivnom energijom, mirnim, čistim i svežim osećanjem u prostoru. Omogućava nam sposobnost koncentracije, razmišljanja i stvaranja. Element vode takođe predstavlja obilje (drevni simbol) i bogatstvo. Vodene boje su plava i crna. Ne morate da obojite ceo svoj dnevni boravak u plavi i koristiti nameštaj u crnoj boji da biste ugradili vodene elemente u prostoru.
Manje je više, kada je u pitanju Feng Šui.

Feng Shui element DRVO
Drvo predstavlja rast i vitalnost. Uključivanje lekovitih vrsta drveta u vašem prostoru doneće živost i vitalnost, zdravlje i rast, kao i odlučnost i akciju. Element drvo, uključuje i upotrebu biljaka, takođe motiviše unutrašnje promene i pospešuje bogatstvo i prosperitet.
Drvene boje su braon i zelena.
Zapamtite da drvo ne mora da bude teško i tamno, možete koristiti svetlo drvo kako bi stvorili prozračan, moderan, osvežavajući ambijent sa Feng Šui elementima.Izvor: Moj Enterijer

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.