Sastojci koji će vam biti potrebni za voćni kolač
za koru: 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna, pola kesice praška za pecivo, kašika limunovog soka
za preliv: 300 g jagoda, 2 kesice crvenog preliva za torte, 50 ml gustog soka od jagode
za ukrašavanje: 150 ml slatke pavlake, kašika šećera u prahu, nekoliko jagoda
Priprema:
Penasto umutite belanca s malo šećera. Žumanca umutite s preostalim šećerom i limunovim sokom, te sastavite s brašnom izmešanim s praškom za pecivo. Potom sastavite s penasto umućenim belancima i preručite u podmazan i brašnom posut okrugli kalup. Preliv za tortu skuvajte u soku od jagode. Prepolovljene jagode poređajte po ohlađenoj kori i prelijte pripremljenim prelivom. Na nekoliko mesta tortu ukrasite umućenom pavlakom i polutkama jagoda. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari