Sastojci koji će vam biti potrebni za voćne zvezdice:
250 g crne čokolade, 500 g marcipana, 2 belanceta, prstohvat soli, 3 kašike šećera u prahu, 40 ml voćnog likera i 2 kašike voćnog sirupa po želji, 4 žumanceta i 15 kandiranih trešanja
Priprema:
Mikserom umutite čvrst sneg od belanaca sa prstohvatom soli i šećerom u prahu. Dodajte komade marcipana, sirup, liker, jedno po jedno žumance i miksajte dok ne postane kremasto. Pleh obložite masnim papirom, testo sipajte u poslastičarsku kesu sa zvezdastim nastavkom, istiskujte kolačiće prečnika tri centimetra i pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Trešnje prepolovite i stavite na vrh kolača. Dno ohlađenih zvezdica uronite u čokoladu otopljenu na pari, poređajte na pak papir i dobre osušite pre serviranja. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari