Potrebno je:
4 manje dinje, 300 g jagoda, 400 ml soka od jabuka, 500 ml ledenog šampanjca, 6 grančica timijana i smeđi šećer po ukusu
Priprema:
Dinje operite, odsecite poklopac i izvadite semenke. Velikom kašikom izdubite unutrašnjost, ali ostavite najmanje pola centimetra od ivice. Voćnu pulpu izrežite na kockice i stavite u činiju. Jagode operite, očistite, isecite na kriške i pomešajte sa kockicama dinje. Dve grančice timijana operite, prosušite, iskidajte listiće, stavite u posudu sa voćem, po ukusu dodajte malo smeđeg šećera i promešajte. Voće prelijte sokom od jabuka, preručite u izdubljene dinje, sipajte šampanjac, ukrasite grančicom timijana, kriškom jagode i kockicama dinje. Po ukusu smeđi šećer možete zameniti medom a jagode malinama ili kupinama ili drugim bobičastim voćem. Ovaj osvežavajući letnji koktel služite odmah nakon pripreme. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari