Sastojci koji će vam biti potrebni za čili-med preliv:
5 kašičica vinskog sirćeta
4 kašičice meda
so i sveže mleveni crni biber
5 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 mala crvena čiil papričica, sitno iseckana
Za salatu:
4 manje pomorandže, oljuštene
2 crvena grejpfruta, oljuštena
1 žuti grejpfrut, oljušten
sveži listići nane
1 nar, seme samo
borovnice
Priprema:
Preliv od čilija i meda
Pomešajte u činiji vinsko sirće i med i mešajte dok se ne sjedini. Po ukusu dodajte so i mleveni biber. Postepeno umešajte u maslinovom ulju, koristeći viljušku, zatim dodajte čili i mešajte ponovo. Ako je potrebno dodajte još sirćeta i ulja po ukusu.
Salata:
Iseckati svo voće na kriške i servirati u činiju. Preko pospite listiće nane i preliv od čilija i meda pa dobro promešajte.
Neposredno pre služenja, pospite seme nara i borovnice preko salate. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari