Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Veganska paradajz supa bez glutena sa kinoom i azuki pasuljem

Veganska paradajz supa bez glutena sa kinoom i azuki pasuljem

Veganska paradajz supa bez glutena sa kinoom i azuki pasuljem

Veganska paradajz supa bez glutena sa kinoom i azuki pasuljem2 glavice crnog luka, iseckane na kockice
2 čena belog luka, sitno seckanog
6 do 8 krupnih fino iseckanih paradajza
1 šolja azuki pasulja koji je prenoćio u vodi
pola šolje bele ili crvene kinoe
1 kašika sveže ili sušene majčine dušice
pola kašike suvog bosiljka
2 kašike morske soli
pola kašike sveže samlevenog crnog bibera
svež bosiljak, za ukrašavanje
maslinovo ulje, za kuvanje

Sipajte u lonac ulja koliko treba da prekrije dno. Dodajte luk i dinstajte ga na tihoj vatri, pa dodajte beli luk i dinstajte još malo. Po potrebi dodajte po malo maslinovog ulja. Luk treba da postane skoro providan, zlatkast, ne dozvolite da pregori. Ovo je ključ kako doći do onog "mesnatog" bogatog ukusa supe koju kuvate.

Dodajte paradajz, azuki pasulj, so, biber, i suvo bilje. Dodajte takođe i malo proključale vode da pokrija sav paradajz i pasulj. Kuvajte još 15 do 20 minuta. Dodajte zatim kinou. Kad voda uvri, uvek nadoknadite po malo ali ne dodajte veliku količinu odjednom. Poklopite lonac i kuvajte na srednjoj niskoj vatri dok pasulj ne omekša.

Puno vreme kuvanja ove supe je oko sat i petnaest minuta. Ukoliko želite da ubrzate proces, prvo počnite da kuvate natopljeni azuki pasulj, a u drugom sudu dinstajte luk. Kad ih spojite, dodajte paradajz i nastavite po receptu.

Izvor: Sensa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.