Sastojci koji će vam biti potrebni:
240 g kvalitetne crne čokoolade
12 kašika putera
1 šolja šećera
3 kašike gustina
4 jaja + 4 žumanceta
Priprema:
Najpre pomešajte gustina šećerom, a u posebnoj posudi umutite jaja i žumanca. U tiganju otopite puter, pa dodajte seckanu crnu čokoladu. Mešajte sve dok se sastojci ne sjedine. Sklonite sa ringle i pomešajte sa suvim sastojcima. Dobro izmešajte, pa dodajte mešavinu od jaja i umutite mikserom na manjoj brzini. Nakon toga, činiju sa testom odložite u frižider da prenoći.
Ugrejte rernu na 200 stepeni. U pleh za mafine stavite korpice ili ga podmažite uljem. Sipajte testo do ¾ kalupa. Stavite na gornju žicu i pecite oko 22 minuta. Nakon toga, sačekajte koj minut da se prohlade, pa ih nežno izvadite i servirajte sa dekoracijom po želji. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari