Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Ukusan i lak italijanski desert tiramisu

Ukusan i lak italijanski desert tiramisu

Ukusan i lak italijanski desert tiramisu

Ukusan i lak italijanski desert tiramisu

Sastojci koji će vam biti potrebni:
150 gr šećera, 400 gr piškota, 8 jaja, 650 gr maškarpone, oko 500 ml kafe, gorki kakao za posipanje

Priprema:
Razdvojite belanca od žumanca i počnite da mutite žumance. Dodajte šećer u žumance i mutite nešto duže dok ne dobijete lepu penastu masu.
Umutite takođe penasto i belanca i dodajte ih polako u smesu dobijenu u prethodnom koraku. To bi trebalo da radite kašikom, a ne mikserom jer će vam tako masa ostati penasta, a ne tečna kakva bi trebalo da bude.

Zasladite kafu po želji i počnite da umačete piškote. Dovoljno je da piškote samo brzo spustite u kafu jer tako neće upiti previse kafe i neće biti mekane. Ako piškote ostavite duže u kafi odmah će se natopiti previše i tiramisu će vam biti previše voden.
Poredajte u tepsiju piškote.
Lagano prekrijte prvi red piškota sa polovinom fila i lepo poravnajte.
Ponovite postupak još jednom, a u kafu možete dodati aromu ruma ili rum za lepši ukus.
Kada dodate zadnji sloj fila lagano pospite tiramisu gorkim kakaom.
Ostavite tiramisu u firžideru preko noći da se dobro ohladi. Izvor: Kuca stil Foto: polskatimes.pl


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za tiramisu


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.