Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Ugradna podna rasveta

Ugradna podna rasveta

Ugradna podna rasveta

UGRADNA PODNA RASVETAU modernom dizajnu enterijera rasveta je veoma važan element..
Sama rasvetna tela – lampe i lusteri – su veoma dekorativan element koji doprinosi opštem utisku i estetici prostora. Ovaj element je često u fokusu dizajnera i privlači veoma veliku pažnju kako stručne, dizajnerske javnosti tako i korisnika.

Mnogo poznate lampe, svetiljke i lusteri neretko su potpisane od strane poznatih dizajnera i dizajnerskih kuća i neretko svojom skulpturalnošću predstavljaju prava mala umetnička dela.

Međutim, još jedan faktor je veoma važan kada se govori o rasveti i dizajnu enterijera, a to je upravo atmosfera koja se postiže upotrebom različitih oblika, vrsta i intenziteta osvetljenja. Svi ovi faktori doprinose atmosferi prostorije, ali i menjaju našu percepciju veličine i oblika prostora.

Način na koji je osvetljenje postavljeno i tip izabranog osvetljenja su veoma bitni činioci koji zajedno sa izborom boja u prostoru, veličinom samog prostora kao i raspoloživošću prirodne svetlosti bitno utiču na atmosferu i percepciju prostorije.

Jedan od omiljenih načina osvetljavanja prostora poslednjih godina je upravo ugradna rasveta, upravo zbog efekta na prostor i velikih mogućnosti kombinovanja boja i oblika i samim tim prilagodljivosti prostoru. Ugradna rasveta se uglavnom sreće na zidovima ili plafonima, ali posebno upečatljiv efekat ostavlja kada se pojavi u podu. Na ovaj način ugrađena rasveta postaje sastavni element poda i osim osvetljavanja prostora može imati i navigatorsku ili dekorativnu ulogu.

Dodatnu pogodnost pri postavljanju ugradne podne rasvete u prostor predstavlja i činjenica da ovakva podna rasveta može biti u beloj ali i u nekoj napadnijoj boji, u zavisnosti za kakav prostor se koristi i kakav efekat želi da se postigne njome. Bez obira na izbor boje ili oblika, ukoliko smo ovaj način osvetljavanja prilagodili svrsi, rezultati će biti nagrađujući.

Nezavisno od oblika, boja podne rasvete može varirati, od nenapadnih tonova bele do jarkih boja. Takođe, postoje i svetiljke koje menjaju boju što prostoru može dati poseban karakter. Jedno je sigurno, na kakav god način postavljena, podna rasveta nosi dozu luksuza i glamura u sebi ali i pruža neograničene mogućnosti za igre u prostoru koje mogu dati zapanjujuće rezultate. Elementi podne rasvete postavljeni zajedno na odgovarajuć način, mogu da običan enterijer ili eksterijer transformišu u besprekornu kombinaciju funkcionalnosti i stila.
Izvor: Moj Enterijer

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.