Sastojci koji će vam biti potrebni za tulumbe
Za testo: 1 dl ulja, 4 dl vode, so, 300 g brašna, 1/2 kesice praška za pecivo, 4 jaja
Za preliv: 1 kg šećera, 1 l vode, 1 limun
Priprema:
Staviti vodu i ulje da provri i dodati malo soli. Skinuti sa šporeta pa dodati brašno (u koje smo umešali prašak za pecivo) i dobro izmešati. Kada je smesa na pola ohlađena dodati jaja i sve dobro sjediniti.
Staviti smesu u špric za tulumbe. Podmazati pleh i na njega istiskivati tulumbe (dužina po želji). Peći na 220 stepeni.
U dublju šerpu staviti da se kuva šećer zajedno sa vodom. Kada provri dodati vanilin šećer i limun (koji je prethodno opran i isečen na kolutove). Kuvati oko 5 minuta.
Hladne tulumbe umakati u mlak preliv (agdu) i poređati u dublji pleh. Ostatak preliva sipati na tulumbe. Povremeno ih pažljivo okretati. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari