Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Trešnja je veoma zdrava, ali je ne jedite pre ručka

Trešnja je veoma zdrava, ali je ne jedite pre ručka

Trešnja je veoma zdrava, ali je ne jedite pre ručka

Trešnja je veoma zdrava, ali je ne jedite pre ručkaSjajno letnje voće pravi je mali crveni dragulj. Boja kožice trešanja može varirati od nežnožućkaste do dubokih crvenih tonova rubina i boje burgundca. Da je reč o voću koje je blagotvorno za zdravlje, govori podatak da su ih pre tri hiljade godina na Dalekom istoku uzgajali neposredno uz domove, a od starih Egipćana i Grka preuzeli su ih i po celoj Evropi proširili Rimljani.

Trešnje i višnje u međuvremenu su našle primenu u gastronomiji. Specijalitet su čak i kada ih se jednostavno umoči u rastopljenu čokoladu, a kada se iz njih očistite koštice i kada ih se usitni u pire, idealne su za pripremu sorbeta, sladoleda i umaka. Koriste se same, ali i u kombinaciji s drugim voćem, a posebno uz čokoladne i kreme od vanile. I trešnje i višnje imaju sjajna nutritivna svojstva jer su bogate flavonoidima, prirodnim protivupalnim supstancama. Uz to ublažavaju simptome alergija i astme i jačaju kolagen, vezivna tkiva, hrskavice i tetive.

Trešnje se ne jedu pre ručka. Ako je reč o mesnom obroku, dogodiće se reakcija koja usporava izlučivanje želudačnih sokova, ali trebalo bi ih jesti što više kako bi se snizio nivo LDL kolesterola u krvi.


Izvor: Stvar Ukusa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.