Sastojci koji će vam biti potrebni
Podloga:
115 g margarina
400 g mlevenog keksa
2 dcl hladne, crne, jake nezaslađene kafe
2 supene kašike ruma
3 supene kašike šećera
Krem:
2 manja ili jedno veće jaje
100 g šećera
1 kesica vanilinog šećera
4 dcl slatke pavlake
500 g sira mascarponea
3 šake crvenih ribizla sa malo šećera
2 kesice belog želatina
Ganache krem:
2 dcl slatke pavlake
200 g mlečne čokolade
Priprema:
Pomešati mleveni keks sa šećerom i preliti smesu otopljenim margarinom i hladnom kafom, dobro sjediniti sastojke. Kalup za torte (najbolje bi bilo ako imate kalup čiji je obim 24 cm) obložiti najlon folijom. Smesu od keksa, margarina i kafe dobro staviti na kalup i lepo je poravnati.
Krem:
Umutiti čvrsti šlag. Jaja, šećer i vanilin šećer dobro umutiti dok vidno ne narastu. Dodati im čvrsti šlag i sir mascarpone i sve lagano mešati dok se ne sjedine sastojci.
Pripremiti želatin (ako želite čvršći krem dodajete 3 kesice, umesto 2).
U želatin koju smo pripremili dodajte kašiku, dve krema i promešajte kako bi se krem i želatin povezali, a zatim to dodajte u preostali krem. Na kraju u krem stavite crvene ribizle u koje se prethodno stavljaju 2 kašike šećera i kašikom malo promešajte da bi „prošarale“ krem. Krem ravnomerno rasporedite preko podloge od keksa i stavite u frižider da se ohladi.
Dok se torta hladi pripremamo ganache krem koji se preliva preko torte.
Ganache krem:
Slatku pavlaku treba zagrejati do vrenja i preliti preko mlečne čokolade koja se prethodno iskida na komadiće. Mešajte dok se čokolada ne otopi.
Pustiti krem da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa preliti preko torte i staviti opet u frižider (najbolje bi bilo preko noći da odstoji). Ujutro ukrasiti crvenim ribizlima ili voćem po želji, servirati i uživati. Izvor: zenskimagazin.rs
Komentari
Komentari