Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Torta s pralinama i amaretom

Torta s pralinama i amaretom

Torta s pralinama i amaretom

Torta s pralinama i amaretom

Torta s pralinama i amaretom-sastojci koji će vam biti potrebni
Za sipkavo testo:
55 g putera, 35 g šećera, žumance, malo soli, 70 g brašna

Za biskvit:
5 jaja, 150 g šećera, kesica vanilin šećera, 150 g brašna, kašičica praška za pecivo

Za krem:
7 listova želatina, 9 dl pavlake, 2 kašike šećera, 90 ml amareta, 50 g rendane čokolade, kašika kakaoa

Za ukrašavanje:
2 kašike marmelade od ribizli, 100 g karamela, 8 pralina

Priprema:
Sipkavo testo: Puter, šećer, žumance, so i brašno umutite u glatko testo. Formirajte loptu i zavijenu u foliju držite u frižideru oko 30 minuta. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Testo rastanjite na podmazanom dnu kalupa (prečnika 26 cm), više puta probodite viljuškom i pecite oko 15 minuta. Ostavite da se hladi na kuhinjskoj rešetki.

Biskvit: Temperaturu rerne smanjite na 180 stepeni. Jaja kremasto umutite sa šećerom i vanilin-šećerom. Dodajte brašno i prašak za pecivo i pomešajte. Masu sipajte u kalup iste veličine prekriven masnim papirom i pecite 35 minuta. Ohladite.

Filovanje: Želatin omekšajte. Pavlaku umutite sa šećerom, dodajte amareto. Sipajte želatin, pomešajte sa šlagom. Dodajte čokoladu i kakao. Sipkavo testo premažite džemom, a biskvit prepolovite. Jednu koru stavite preko testa, nafilujte je delom krema, pa to učinite i s drugom korom. Ostatkom krema premažite tortu i napravite kupice. Ukrasite izdrobljenim karamelom i pralinama, a po želji možete dodati i kandirano voće i biskvit.

Domaće praline: pomešajte 120 g kupovnog čokoladnog krema, 20 g krokanta, 20 g prženih i samlevenih lešnika ili badema, 30 g rendane čokolade i malo pomorandžine kore. Stavite u papirne korpice i prelijte istopljenom mlečnom čokoladom. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za tortu s pralinama i amaretom


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.