Kora: 75 g šećera u prahu, 60 g brašna (2,5 kašike), 3 jajeta, 80 g mlevenog badema, 3 jajeta, 15 g omekšalog maslaca, 15 g šećera (1 kašika)
Čokoladni fil: 200 g čokolade za kuvanje, 250 ml slatke pavlake
Sirup od kafe: 50 g šećera, 3 kašike instant kave, 185 ml vode
Krem fil: 70 g šećera, 3 belanceta, 100 gr maslaca, 2 kašike kakao krema (npr. nutela)
Kora:
Rernu zagrejati na 200 C.
Prosejati brašno i šećer u prahu, a zatim dodajte mlevene bademe, 3 žumanceta i sve zajedno promešati. Napraviti šam od belanaca i kašike šećera, a zatim polako dodajte smesi sa brašnom.
Koru peći u zagrejanoj rerni oko 5-7 minuta dok ne porumeni.
Čokoladni fil:
Čokoladu izlomiti na sitne komade. Pavlaku zagrejati dok ne počne da vri, pa njome preliti komade čokolade i mešati dok se čokolada ne istopi.
Sirup od kafe:
Zašećerenu vodu prokuvati i zatim u nju dodati instant kafu.
Fil od lešnika:
U manjoj posudi kuvati 3 kašike vode sa šećerom i kuvati dok se šećeer ne otopi i ne zgusne.
Umutiti belanca i postepeno im dodati šećerni sirup. Kada se smesa ohladi, dodati krem i dobro promešati.
Priprema torte:
Biskvit iseći na pravougaone trake (veličine otprilike 20x10). Preko prvog biskvita staviti sirup od kafe i premazati polovinom krem fila. Preko staviti drugi biskvit, takođe preliti sirupom od kafe i naneti polovinu čokoladnog fila. Preko fila staviti treći biskvit natopiti kafom i naneti ostatak krem fila. Preostali čokoladni fil naneti kao poslednji sloj. Staviti tortu u frižider da se dobro ohladi.
Izvor: Stvar Ukusa

Komentari
Komentari