Sastojci koji će vam biti potrebniza podlogu:
20 keksa, kašika hladno ceđenog ulja od suncokreta
Za fil:
400 g mladog sira, 400 g krem-sira, 80 g šećera, 4 kašike gustina, jaje, 2 belanceta, čašica punomasnog jogurta ili pavlake, rendana kora pomorandže, 2 kašike soka od pomorandže
Za ukrašavanje:
2 kašike marmelade od pomorandže, 2 kašike soka od pomorandže
Priprema:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. Dno kalupa za tortu (precnika 24 cm) obložite papirom za pečenje, a kalup spolja čvrsto obložite alufolijom.
Keks izmrvite, dobro promešajte sa uljem i čvrsto utisnite na dno kalupa. Mladi sir umutite da postane kremast, pa dodajte krem-sir, šećer i gustin. Kratko promešajte i dodajte jaje, belanca, jogurt, sok i koru pomorandže. Promešajte da se svi sastojci dobro povežu, ali ne predugo.
Smesu sipajte na podlogu od keksa, pa kalup stavite na okrugli pleh i nalijte toliko vrele vode da bude u nivou smese. Stavite u rernu i pecite 50-60 minuta: torta treba da bude pečena uz ivicu, a u sredini da ostane poput pihtija. Isključite rernu. Uz ivicu kalupa prođite tankim nožem da torta ne bi prianjala i popucala u sredini prilikom hlađenja.
Ostavite je jedan sat u rerni sa odškrinutim vratima. Zatim je izvadite i stavite u frižider na 2 sata. Neposredno pre posluživanja na tihoj vatri zagrejte marmeladu i sok od pomorandže da se marmelada istopi. Premažite tortu i ukrasite po želji.Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari