Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Torta od ribizli i pomorandže

Torta od ribizli i pomorandže

Torta od ribizli i pomorandže

Torta od ribizli i pomorandže

Sastojci koji će vam biti potrebni za testo:
4 jajeta
120 g šećera
kesica vanilin-šećera
rendana kora pomorandže
100 g mlevenih lešnika
100 g brašna
3 kašičice praška za pecivo

Za krem:
1,5 kesica želatina
3 pomorandže
750 g mladog sira (20% masti)
375 g ribizli
100 g šećera
4 dl slatke pavlake

Za ukrašavanje:
3 dl slatke pavlake
1 pomorandža

Priprema:
Pleh prečnika 26 cm obložite masnim papirom, a rernu zagrejte na 175 stepeni.
Jaja, šećer, vanilin-šećer, rendanu koru pomorandže i 4 kašike vode mutite kremasto oko 10 minuta.
Lešnike, brašno i prašak za pecivo pomešajte, dodajte masi od jaja i izmešajte. Sipajte u pleh i pecite oko 40 minuta, pa ohladite.
Želatin rastopite u hladnoj vodi. Dve pomorandže oljuštite i sitno isecite, a jednu iscedite.
Sir, komadiće pomorandže, sok, ribizle i šećer pomešajte, pa u tankom mlazu sipajte želatin.
Kad fil počne da se steže, dodajte čvrsto ulupanu slatku pavlaku. Testo prepolovite, pa donju koru učvrstite prstenom. Nafilujte s pola krema, prekrijte drugom korom i premažite ostatkom. Hladite barem dva sata, pa sklonite prsten. Pavlaku čvrsto umutite i na torti špricem napravite guste ružice. Oljuštenu pomorandžu isecite na kolutove, i poređajte odozgo. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za tortu od ribizli i pomorandže


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.