Sastojci koji će vam biti potrebni:
90 g šećera, prstohvat soli, 3 belanca, 75 g šećera u prahu, 2 žumanca, 50 g gustina, pomorandža, 2 velika limuna, belance, 100 g keksa
Priprema:
Rernu zagrejati na 180C. Mleveni keks promešati s belancetom, staviti u pleh i peći od 7 do 10 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi. Koru od limuna izrendati, a sok iscediti, stavite u šerpicu, dodati sok od pomorandže i pomešati s gustinom.
U drugu šerpu sipati 300 ml vode, ostaviti da proključa, pomešati sa sadržajem iz prve šerpe i kuvati još koji minut dok se ne zgusne. Žumanca pomešati s šećerom, dodati dobijenom kremu i premažite preko ohlađene kore. Od belanaca i soli napraviti šne, u toku mešanja polako sipati šećer dok se ne dobije pena. Belancima premažite koru i pecite još 15 minuta. Izvor: zenskimagazin.rs
Komentari
Komentari