Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Torta od jednog jajeta - čudo od slatkiša

Torta od jednog jajeta - čudo od slatkiša

Torta od jednog jajeta - čudo od slatkiša

Torta od jednog jajeta - čudo od slatkiša

Sastojci koji će vam biti potrebni za biskvit: 1 jaje, 1 šoljica šećera, 1 šoljica mlevenih oraha, 1 šoljica mleka, ½ šoljice ulja, 1 šoljica brašna, 1 prašak za pecivo
za fil: 1 puding od vanile, 3 dl mleka, 2 kašike šećera, 150 g putera

Priprema:
Penasto umutite jaje i dodajte pola šoljice šećera, i nastavite da mutite dok ne dobijete gustu kremastu teksturu, potom dodajte mleko i mešajući postepeno dodajte ostatak šećera. Potom kašiko umešajte orahe i ulje, razradite i na kraju kašikom umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo. Tako pripremljenu smesu prelijte u pobrašnjeni i nauljen pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni oko 20 minuta.

Odvojite 1 dl mleka i u njega umešajte puding i šećer, ostatak mleka stavite u šerpu da provri. Smanjite vatru i u vrelo mleko polako mešajući dodajte pripremljeni puding. Kada sve provri skinite s vatre i ostavite da se ohladi, pa potom umešajte puter i sve dobro razradite mikserom. Na ohlađeni biskvit dodajte fil i prelijte čokoladom, lešnicima, voćnim prelivom, karamelom...

Savet:biskvit mora biti sočan stoga je važno da ga ne prepečete. Nakon 15 minuta pečenja slobodno čačkalicom proverite sredinu biskvita. Ukoliko na čačkalici ne ostaju tragovi smese, možete da ga izvadite iz rerne. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za torta od jednog jajeta


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.