Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Torta od jagoda i čokolade

Torta od jagoda i čokolade

Torta od jagoda i čokolade

Torta od jagoda i čokolade

Sastojci koji će vam biti potrebni za čokoladni biskvit:
4 kom jaja
200 g šećera
70 g maslaca
70 g čokolade
60 ml mleka
60 ml vrele vode
1 kašičica arome vanile
200 g oštrog brašna
40 g gorkog kakaa
2 žličice praška za pecivo + prstohvat sode i soli

Za sirup za natapanje biskvita:
150 ml mlijeka
150 ml (+/-) pinja kolada krem likera

Za fil od jagoda s maslacem:
700 ml pirea od jagoda
70 g skrobnog brašna
100 g sećera
1 kašičica arome vanile
70 g maslaca

Za krem od kokosa i vanile:
500 ml kokosovog mleka
100 ml pinja kolada krem likera
4 kom žumanca
90 g skrobnog brašna
100 g šećera
1 šlag od vanile + 100 ml mleka

Priprema:
Prvo kuvamo krem : razmutiti skrobno brašno sa šećerom u pinja koladi, dodajemo penasto umućena žumanca. Ugrejte kokosovo mleko (litar vode i 250g kokosovog brašna daje 900ml predivnog gustog mleka) i zakuvajte gust krem, prebaciti u posudu za hlađenje, prekriti površinu krema prozirnom folijom.

Dok se krem hladi, mutimo biskvit : žumanca umutiti penasto sa šećerom, umešati istopljeni maslac sa čokoladom, dodati mleko i vrelu vodu… Umešati preostale sastojke i sneg od belanaca. Lim za tortu (24cm) obložiti papirom za pečenje, naliti smesu. Peći na 175*C, napraviti test čačkalicom. Ohlađeni biskvit prerezati na 3 jednake kore (odsecite gornji tvrdi deo).

Na laganoj vatri ugrejte pire od jagoda (u manjem delu razmutiti skrobno brašno sa šećerom i vanilom), zakuvajte krem i umešajte maslac. Donji deo biskvita staviti na pleh, postaviti obruč, natopiti ga mešavinom mleka i pinja kolade i premazati toplim filom od jagoda. Staviti u zamrzivač na kratko da očvrsne, premazati kremom od kokosa i vanile u koju ste umutili šlag krem pripremljen sa 100ml mleka (ne više kako piše na kesici). Poklopite drugim biskvitom i nafilujte do kraja.

Ukrasite je po volji… Možete rashlađenu tortu preliti glazurom – 100 g čokolade + 4 kašike ulja. Zagladite tortu špatulicom i okolo zalepite klasičan čokoladni obruč – čista rastopljena čokolada premazana po lenti papira za pečenje. Gore ukrasite čokoladnom šlag kremom, čoko mrvicama i jagodama u čokoladi. Izvor: Lisa


Posuđe i kuhinjski pribor koji ce vam biti potrebni za tortu od jagoda i čokolade


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.