Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Torta od jabuka i lešnika

Torta od jabuka i lešnika

Torta od jabuka i lešnika

Torta od jabuka i lešnika

Sastojci koji će vam biti potrebni
za sipkavo testo:
200 g brašna
100 g mlevenih lešnika
120 g šećera
175 g maslaca
jaje

Za ukrašavanje:
svetli preliv za torte
200 ml šlaga

Za fil i kremu:
750 g nakiselih jabuka
250 ml soka od jabuke
kašičica cimeta
75 g suvog grožđa
8 listova želatina
500 ml mleka
5 žumanaca
90 g šećera
3 kesice vanilin šećera
300 ml šlaga

Priprema:
Zamesiti brašno, mlevene lešnike, šećer, maslac i jaje. Zamotati u foliju i oko 30 minuta hladiti. Rernu zagrejati na 190 stepeni. Testo prepoloviti, pa svaku koru rastanjiti prema meri tepsije (prečnika 26 cm). Više puta izbosti viljuškom, staviti na masni papir i peći oko 20 minuta.

Jabuke oljuštiti, izvaditi koštice i iseći na tanke komade. Zajedno sa sokom i cimetom dinstati oko 2 minuta. Dodati suvo grožđe. Želatin rastopiti. Mleko skuvati. Žumanca, šećer i vanilin šećer pomešati, mleko dodati. Vratiti u šerpu zagrejati, ali više ne kuvati. Usuti želatin. Mešati sve zajedno nad činijom hladne vode, dok se krem ne zgusne. Úvrsto umutiti 300 ml slatke pavlake.

Prvu koru pričvrstiti prstenom za tortu. Pola krema i voće sipati preko. Staviti drugu koru. Preostali krem i voće rasporediti. Od 250 ml jabukovog soka i praha za preliv za tortu napraviti krem, pa premazati preko voća. Čvrsto ulupati 200 ml slatke pavlake i njome ukrasiti tortu po želji. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za tortu od jabuka i lešnika


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.